torstai 31. joulukuuta 2015

Lähi-idän uunilohi ja rapeat uuniperunat

Tämän herkullisen lohiaterian resepti löytyi Kiralta. En maustanut kalaa ollenkaan Kiran tapaan, vaan yksinkertaisesti suolalla ja sitruunamehulla. Pähkinärouhe, granaattiomenan siemenet ja kastike sopivat hienosti loheen. Suosittelen! Tämän reseptin myötä haluan toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta!


Lähi-idän uunilohi:

lohifilee
suolaa
sitruunamehua


Pähkinä-yrttiseos:

1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
0,5 dl korianteria
2 tl sitruunamehua
2 tl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria


Tahini-jugurttikastike:

2 dl turkkilaista jugurttia
2 rkl tahinia
1 tl juustokuminaa
2 tl sitruunamehua
1 tl hunajaa
suolaa, mustapippuria


Sekoita kastikkeen ainekset ja anna maustua jääkaapissa noin tunnin verran.

Tee pähkinä-yrttiseos ajamalla ainekset tehosekoittimessa rouheaksi tahnaksi.

Mausta lohifileet. Paista uunissa miedossa lämmössä haluamaasi kypsyyteen. Paistoaika riippuu paljon fileen paksuudesta. Ripottele päälle pähkinärouhe ja granaattiomenan siemeniä.

Ennen joulua katsoin Jamie Oliverin jouluohjelmaa, ja siinä tarjoiltiin herkullisia perunoita. Niitä vähän jäljittelin tässä. Näistä tulee rapeita, mutta meheviä.

perunoita
porkkanoita
suolaa
rosmariinia
oliiviöljyä

Kuori perunat ja porkkanat. Paloittele porkkanat pariin osaan. Pienet ja keskikokoiset perunat jätin kokonaisiksi, mutta selvästi muita suuremmat halkaisin. Keitä perunoita ja porkkanoita reilussa vedessä noin 10 minuuttia. Annoin veden kiehua Jamien tapaan ihan reilusti. Kaada vesi pois, laita kansi päälle ja ravistele kattilaa voimakkaasti niin, että perunoiden pinta vähän hajoaa. Laita perunat ja porkkanat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lorauta päälle oliiviöljyä, lisää suolaa ja kuivattua rosmariinia. Pyörittele mausteet käsin kiinni kasviksiin. Paista uunissa 200 asteessa reilut puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti