maanantai 20. helmikuuta 2017

Kuhafilee, kukkakaalipyree ja caponata

Tämä annos on uusinto parin vuoden takaa. Silloin juhla-aterian toinen osapuoli oli sen verran kuumeessa, että tunsi ruoan rakenteen suussaan, mutta ei maistanut mitään ☺ Yksinkertaisia perusmakuja ja lisukkeena hapokas caponata. Tätä tilaisin ravintolassakin.


Kukkakaalipyree:

kukkakaali
ruokakermaa
suolaa

Keitä kukkakaali kypsäksi vedessä. Valuta ylimääräinen vesi pois. Soseuta sauvasekoittimella eikä haittaa, vaikka ei ihan sileäksi mene. Lisää ruokakermaa. Mausta suolalla.


Caponata:

1/2 kesäkurpitsa
10 cm purjoa
1 sellerinvarsi
10 kirsikkatomaattia
0,5 dl pinjansiemeniä
10 oliivia
10 pikku kaprista
2 rkl omenaviinietikkaa
suolaa, pippuria, sokeria
oliiviöljyä

Kuumenna öljy kattilassa. Kuutioi kesäkurpitsa, paloittele purjo, selleri, tomaatit ja oliivit. Paista kurpitsakuutioita, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää purjo ja selleri. Kuullota niitä vähän aikaa. Lisää tomaatit ja oliivirenkaat. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla. Lisää mausteet ja muut ainekset kattilaan. Hauduta paistosta noin 10 minuuttia.


Lisäksi voissa paistettua kuhaa ja pestokastiketta yrttipussien jämistä, parmesaanista, limestä ja oliiviöljystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti