sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Mansikka-cashewpähkinäjäätelö


Tänä viikonloppuna avasin pitkästä aikaa Karita Tykän kirjan Raakaa ja makeaa. Olen joskus aikaisemminkin kokeillut tätä jäätelöä. Tämä on yksinkertaistettu versio Karitan ohjeesta.

4 dl cashewpähkinöitä
5 dl pakastettuja mansikoita
1 dl mantelimaitoa (käytin tällä kertaa makeutettua)
0,5 dl limemehua
ripaus suolaa
ripaus vaniljajauhetta

Liota pähkinöitä vedessä tunnin ajan. Kaada vesi pois. Laita ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jätin jäätelön melko rakeiseksi, mutta toki sitä voi työstää pitempään, jotta rakenne on sileämpää. Siirrä jäätelömassa kulhoon ja pakasta. Sekoita pari kertaa puolen tunnin välein. Voit myös käyttää jäätelökonetta. Minun koneeni piti kyllä ääntä, mutta ei ryhtynyt tänään sekoittamaan mitään ☺️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti