sunnuntai 27. tammikuuta 2019
Mansikka-cashewpähkinäjäätelö
Tänä viikonloppuna avasin pitkästä aikaa Karita Tykän kirjan Raakaa ja makeaa. Olen joskus aikaisemminkin kokeillut tätä jäätelöä. Tämä on yksinkertaistettu versio Karitan ohjeesta.
4 dl cashewpähkinöitä
5 dl pakastettuja mansikoita
1 dl mantelimaitoa (käytin tällä kertaa makeutettua)
0,5 dl limemehua
ripaus suolaa
ripaus vaniljajauhetta
Liota pähkinöitä vedessä tunnin ajan. Kaada vesi pois. Laita ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jätin jäätelön melko rakeiseksi, mutta toki sitä voi työstää pitempään, jotta rakenne on sileämpää. Siirrä jäätelömassa kulhoon ja pakasta. Sekoita pari kertaa puolen tunnin välein. Voit myös käyttää jäätelökonetta. Minun koneeni piti kyllä ääntä, mutta ei ryhtynyt tänään sekoittamaan mitään ☺️
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Lähikaupan jauhohyllystä löytyi uutuus: Hungry chef -pizzajauho (hienojakoista 00-jauhoa). Pussin kyljessä oli kehotus kokeilla pizzaan vu...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti