sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Tyrnisemifreddo

Resepti on peräisin Glorian ruoka ja viini -lehdestä 10/2018. En käyttänyt rosmariinia ja katkeroa.

Tyrnikiisseli:

4 kananmunan keltuaista
0,75 dl sokeria
0,75 dl tyrnimehua


Tyrnisiirappi:

0,75 dl sokeria
0,75 dl vettä
1 rkl tyrnimehua


Marenki:

1 kananmunan valkuainen
ripaus suolaa
0,5 dl sokeria


Kermavaahto:

1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria


Kuumenna keltuaisia, sokeria ja tyrnimehua vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee vaahtomaiseksi. Anna jäähtyä.

Kuumenna tyrnisiirapin aineksia kattilassa, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Anna jäähtyä.

Valmista marenki: Vatkaa valkuaiset ja suola vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.

Vaahdota kerma ja lisää sokeri.

Sekoita tyrnikiisseli, siirappi ja kermavaahto varovasti. Kääntele marenki joukkoon. Kaada seos pikku vuokiin ja pakasta yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti