sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Pähkinä-inkivääripallot

Tämän reseptin alkuperä on myös Karita Tykän kirjasta Raakaa ja makeaa. Ideana on tehdä terveellisiä pikku välipaloja. Tätä on yksinkertaistettu reilusti jo siksikin, ettei lähikaupasta löydy kaikkia aineksia. Lisäksi vaihdoin taatelit viikunoihin, joista tykkään enemmän. Tämä sopii hyvin laatikoihin tyhjennyssiivouksiin!

2,5 dl pähkinöitä (mitä kaapista löytyi: hasselpähkinöitä, manteleita, cashewpähkinöitä)
pala kuivattua viikunaa (n. 125 g)
1 cm pala tuoretta inkivääriä
ripaus kardemummaa
ripaus suolaa
1 tl hunajaa

Huuhtele pähkinät ja liota niitä yön yli. Kaada vesi pois. Raasta tuoretta inkivääriä. Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Jätin rakenteen hyvin karkeaksi, mutta sellaiseksi, että massasta pystyi pyörittelemään jonkunlaisia palleroita. Laita pallot jääkaappiin jähmettymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti