lauantai 4. heinäkuuta 2020

Daim-kakku

Kummityttö toivoi syntymäpäivänään Daim-kakkua. Herkullinen ohje löytyi Kinuskikissalta, joka oli kehitellyt sen kaupan pakastekajun pohjalta. Tämä on tosi hyvää! Varsinkin pieni määrä suolaa pohjassa ja täytteessä maistui hyvältä. Teimme kakun gluteenittomana.

Pohja:

100 g gluteenittomia kaurakeksejä
75 g gluteenittomia suolakeksejä
100 g voita


Mantelikreemi:

80 g pehmeää voita
3/4 dl tomusokeria
1,5 dl mantelijauhetta
pari hyppysellistä suolaa
pieni määrä vaniljajauhetta
0,5 dl kermaa


Suklaatäyte:

3 dl vispikermaa
150 g tummaa suklaata


Suklaakuorrute:

150 g maitosuklaata
100 g voita
1 Daim-patukka


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Aseta reunaan muovireunus.
Murskaa digestivet ja suolakeksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.
Notkista voi vatkaimella. Lisää joukkoon loput kreemiainekset. Levitä kreemi pohjan päälle. Jätä kreemin ja vuoan reunan väliin parin sentin rako, koska paksumpana kerroksena se on näyttävämpi. Laita vuoka jälleen jääkaappiin.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata tumma suklaa mikrossa. Sekoita suklaasula kermavaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Levitä suklaavaahto vuokaan kauttaaltaan kreemin ja pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
Irrota kakun ympäriltä vuoan reunaosa ja muovireunus. Nosta kakku noin vartiksi pakastimeen, jotta pinta kohmettuu. Leikkaa Daim-patukka valmiiksi rouheeksi.
Sulata maitosuklaa mikrossa ja voi kattilassa. Yhdistä sulat keskenään. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista.
Suojaa pöytä leivinpaperilla. Nosta päälle ritilä, jonka päälle nostat kakun. Kaada kuorrute kakun päälle ja anna valua myös reunoille. Tasoita pinta lastalla. Ripottele pinnalle Daim-rouhe. Anna jähmettyä jääkaapissa. Siirrä kakku tarjoilulautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti