perjantai 24. heinäkuuta 2020

Kantarelliquiche


Tein syntymäpäiväjuhlapäivään tarjottavaksi pikkusuolapaloina kantarelliquichea muffinivuokiin, jolloin ne ovat helpommin syötäviä. Reseptin olen julkaissut aiemmin. Nyt tein saman gluteenittomana.

Pohja:

3,5 dl gluteenittomia jauhoja
0,5 tl suolaa
hyppysellinen sokeria
n. 85 g margariinia (voita)
4 rkl kylmää vettä


Täyte:

kantarelleja
sipulia
2 kananmunaa
1,5 dl kermaa
1 tl suolaa
hyppysellinen muskottia
1 dl juustoraastetta


Tähän on kirjassa piiiiiiiitkä ohje. Tässä reilusti yksinkertaistaen. Sekoita jauhot, suola, sokeri ja rasva kulhossa nopeasti sekaisin sormenpäilläsi. Rasvan ei tarvise sekoittua vielä kunnolla. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti kädellä tahnaksi. Puserra taikina löyhäksi palloksi niin, että se pysyy juuri ja juuri koossa. Pane taikina kevyesti jauhoitetulle leivinpöydälle. Painele taikina kämmenen tyvipuolella pieninä paloina pöytään vetäen (= fraisage; jauhot ja rasva sekoittuvat). Kokoa taikina kaapimella sileäksi pyöreäksi palloksi. Sirota sille jauhoja ja kiedo se voipaperiin. Pane se jääkaappiin 2 tunniksi.

Kuori ja silppua iso määrä sipulia (minulla oli 9 kpl). Kuullota sipulia öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes se on kullankeltaista ja hajoavan pehmeää. Tähän menee aikaa melkein tunti.

Puhdista ja huuhdo kantarellit. Kuumenna pannulla, kunnes neste haihtuu. Mausta suolalla.

Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Kauli taikina nopeasti kevyesti jauhotetulla pöydällä noin 3 mm:n paksuiseksi kiekoksi, ja ota levystä esim. lasin avulla taikinaympyröitä, jotka ovat halkaisijaltaan 2 cm isompia kuin muffinivuoan pohja. Painele taikina muffinivuokiin. Paista pohjia 200 asteessa  8-10 minuuttia. Kaada täyte vuokaan. Paista noin 20 minuuttia, kunnes quiche on kohonnut ja pinnalta ruskistunut. Koristele tuoreella timjamilla.

Ihana kantarellisaalis kovan juoksutreenin jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti