keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Mokkapalat

Heini ja Onni leipoivat syntymäpäiväherkkuja. Tällä ohjeella olemme leiponeet jo toistakymmentä vuotta. Reseptin alkuperä on tuntematon. Kuorrutuksen määrää on lisätty.


150 g margariinia
2 munaa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl tummaa kaakaota
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

Kuorrutus:
150 g margariinia
4 rkl kylmää kahvia
5-6 dl tomusokeria
1-2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Koristeluun:
nonparelleja


Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon ja rasvan kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista +175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

Sulata kuorrutukseen tuleva rasva. Lisää muut aineet (tomusokeri kannattaa siivilöidä ettei se paakkuunnu). Levitä kuorrutus kakun päälle.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti