torstai 2. tammikuuta 2014

Murtabak


















Murtabak on Aasiasta kotoisin oleva pannulla paistettu, täytetty leipä. Nimi on muunnos arabian kielen sanasta mutabbaq ja tarkoittaa "taitettu". Tämä ohje on voileipätehtävän voittaja Australian MasterChefin neljänneltä kaudelta.

Alkuperäinen resepti löytyy tästä linkistä.

Teimme oman mukaelman reseptistä. Jätimme etikkaliemen pois ja vähensimme vähän mausteita. Mausteita voi laittaa kyllä oman maun mukaan enemmänkin, näillä määrillä täytteestä tuli aika mietoa. Tästä riittää viidelle henkilölle ja täytettä jäi vähän ylikin.

Kuori
3 1/2 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl lämmintä vettä (josta 2 osaa kylmää ja 1 osa kiehuvaa)

Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja sekoita. Lisää vesi ja vaivaa käsin alustalla noin 10 minuuttia. Jätä taikina liinan alle kohoamaan pariksi tunniksi.


Täyte
1 rkl oliiviöljyä
2 cm inkivääriä hienoksi hakattuna
2 sipulia hienoksi hakattuna
400 g jauhelihaa
1/2 tl fenkolia
1/2 tl korianteria
2 rkl soijakastiketta
1/4 tl valkopippuria
5 cm chiliä hienoksi hakattuna
1 kananmuna

Kuullota sipulia öljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista se hyvin. Lisää mausteet ja muut aineet paitsi kananmuna.

Jaa taikina viiteen osaan. Kauli alustalla ohuiksi, läpinäkyviksi paistinpannun kokoisiksi levyiksi. Vatkaa kevyesti kananmunan rakenne rikki. Laita paistinpannulle öljyä ja nosta taikinalevy kuumentuneelle pannulle. Laita levyn keskelle n. 4 rkl täytettä. Lisää ruokalusikallinen kananmunaa ja taittele levy nyytiksi. Paista kauniin ruskeaksi. Tee samoin kaikille taikinalevyille.


Teimme leipien seuraksi uunitomaatteja:
250 g kirsikkatomaatteja uunivuokaan halkaisupinta ylöspäin, päälle roiskittiin pestokastiketta. Paista 150°C uunissa.


Lisäksi tarjottiin vielä salaattia, jossa oli verigreippiä ja juustoa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti