maanantai 20. tammikuuta 2014

Sitruunaglaseerattu broileri

Etsin lehdistä jotain uutta pakkaspäivän ruokaa. Löysin tarralapulla merkityn reseptin Glorian ruoka & viini -lehdestä 1/2012. Lähes tulkoon kaikki ainekset löytyivät lähikaupasta. Pieniä muutoksia tein ja oioin mutka. Ruoka tuoksuu uunissa ihanalta, ja odottelen nälkäisenä ruokailijoita kotiin syömään. Lisäsin reilusti kypsennysaikaa ja vähensin lämpötilaa, eikä se yleensä ruokaa pahenna.

Sitruunaglaseerattu broileri


Sitruunaglasyyri:
1 sitruuna
1/2 dl hunajaa
1/2 tl paprikajauhetta

Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu pieneen kattilaan. Lisää hunaja ja paprikajauhe. Keitä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista.


1,2 kg broilerin koipi-reisiä
1 sitruuna
3 rkl voita
suolaa, mustapippuria

Paloittele broilerit kahteen osaan koiveksi ja reideksi. Halkaise sitruuna ja paista halkaisupintaan väriä paistinpannussa voissa. Lisää voita ja paista broilerit kullanruskeiksi ja rapeiksi. Laita broilerit ja sitruunat uunivuokaan. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla, valele pinta glasyyrilla. Kypsennä uunissa +200 asteessa noin 1,5 tuntia. Valele broileria vuokaan valuneella glasyyrilla muutaman kerran kypsentämisen aikana.


Uunissa paistuvat yhtä aikaa:
Sinapinsiemenperunat

1 kg jauhoisia perunoita
2 porkkanaa
3 sipulia
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sinapinsiemeniä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 tl rosmariinia

Pese perunat ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Kuori porkkanat ja paloittele. Kuori ja lohko sipulit. Levitä perunat, porkkanat ja sipulit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lisää öljy ja mausteet. Sekoita. Kypsennä uunissa yhtä aikaa broilerin kanssa.


Tarjoa sitruunamajoneesin kanssa:

1 kananmunan keltuainen
1,5 tl sinappia
sitruunan kuorta
2 tl sitruunamehua
3/4 tl sokeria
1/4 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä

Sekoita keltuainen, sinappi, sitruunan kuori ja mehu, sokeri ja suola sauvasekoittimella. Lisää öljyä ensin tipoittain samalla sekoittaen ja lopuksi pienissä erissä. Laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.


Salaattiin löytyi jääkaapista:
rucolaa
latva-artisokkaa öljyssä
kurkkua

Idean tähän olen saanut joskus Rossossa. Jotain tämän tapaista oli broilerin lisukkeena. Tosi hyvää!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti