perjantai 31. tammikuuta 2014

Pizza

Hei! Tällä kertaa täällä kirjoittaa Heini. Tänään siis leivoin pikkupizzoja, joten päätettiin sitten jakaa ohjeen tänne millä tein. Itse en hirveästi tykkää perus ravintolapizzoista, mutta itse tehdystä tulee aina todella hyvää! Ohje on Natalia Oonan ohjeesta sovellettu!

Pizzapohja (16 pientä pizzaa)
3 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 pussi kuivahiivaa (11 g)
6 dl durumvehnäjauhoja
6 rkl oliiviöljyä

Mittaa isoon kulhoon vesi, suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva jauhoihin erillisessä astiassa. Yhdistä jauhot ja hiiva veteen. Lisää lopuksi oliiviöljy, ja sekoita tasaiseksi. Peitä taikinakulho ja kohota n. 45 min.

Kun taikina on kohonnut tarpeeksi, muotoile siitä pellille halkaisijaltaan noin 15 sentin kokoisia pyöreänmuotoisia. "Voitele" oliiviöljyllä. Lisää tomaattikastike ja haluamasi täytteet. Paista noin 10 minuuttia 225 asteessa.

Tomaattikastike
400 g tomaattimurskaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
Basilikaa

Sekoita kaikki aineet keskenän kattilassa ja keitä matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti