torstai 23. huhtikuuta 2015

Mango-juustokakku


Tämä ohje on viimeisimmästä Pirkka-lehdestä 4/2015. Helmi oli sen jo ennen pääsiäistä halunnut kokeilla, mutta nyt vasta hän sen ehti tehdä. Ei uunia eikä paljon vatkaamistakaan. Hyvät mittasuhteet oli täytteessä, joten päätimme, että tällä ohjeella teemme ylioppilasjuhliin. Tuorejuusto ei tule liian vahvana esiin, ja se on minusta hyvä, vaikka nimenä onkin juustokakku. Kakku tuli halkaisijaltaan 16 cm irtopohjavuokaan, joten täyte on puolitettu ja pohja ja kiille 2/3 alkuperäisestä.


Pohja:

130 g digestivekeksejä
50 g voita

Hienonna keksit puunuijalla. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.


Täyte:

2,5 liivatelehteä
puoli purkkia mangoviipaleita säilykkeenä (puolet 425g tölkistä)
1 dl vispikermaa
125 g maitorahkaa
90 g maustamatonta tuorejuustoa
0,4 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Valuta mangoviipaleet, ja soseuta sitten sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja mangosose. Kiehauta sitruunamehu. Purista liivatelehdet, ja lisää ne kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivateseos mangotäytteeseen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi (tai pakastimeen 20 minuutiksi). 


Kiille:

180 g mangososetta
2 liivatelehteä
1 rkl vettä

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna vesi kiehuvaksi, ja sekoita puristetut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeeseen ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Siirrä hyytymään jääkaappiin 1-2 tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti