tiistai 28. huhtikuuta 2015

Suklaa-vadelmakakku


Tämän mehevän suklaakakun (Wicked sweet kitchenistä) pohjat olin tehnyt pakastimeen jo ennen pääsiäistä. Leivoin kakkupohjan pellille, ja leikkasin siitä irtopohjavuoan avulla neljä pyöreää pohjaa (halk. 16 cm). Nyt oli aikaa tehdä kakku maistelukuntoon. Kyllä tämä ehdottomasti kuuluu kevään ylioppilasjuhlapöytään, mutta jonkun verran sitä aiomme muokata.

Ensinnäkin suklaakuorrute on tosi hyvää! Vähensin sen määrää 2/3:aan. Silti suklaa oli tosi hallitseva. Pidän kovasti täyteläisistä suklaakakuista, mutta nyt tuli jo huono olo. Ideani maistelun jälkeen on, että pohjien väliin tulee vain vadelmatäytettä. Siihen lisätään pakastevadelmia antamaan väriä, rakennetta ja happamuutta. Suklaakuorrute tulee vain päälle. Pohjat ovat suklaisia ja oikein hyviä. 


Pohja:
1 dl kaakaojauhetta
2 dl tummaa muscovadosokeria
2½ dl vettä
125g pehmeää voita
1 3/4 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa


Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda kulhossa. Kiehauta vesi ja sekoita muscovadosokerin ja kaakaojauheen kanssa.

Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 min sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri. Lisää yksi kananmuna ja heti perään lusikallinen jauhoja koko ajan vatkaten. Lisää myös toinen kananmuna ja loput jauhoista vähitellen, kevyesti vatkaten samaan aikaan.
Sekoita kaakaoseos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 12-16 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa sitten pohjasta neljä pyöreää pohjaa irtopohjavuoan reunan avulla.


Vadelmakermatäyte:

1 dl kermaa
2,5 rkl vadelmahilloa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vadelmahillolla. Laita jääkaappiin odottamaan.


Suklaatäyte:
300 g tummaa suklaata
0,5 dl  kaakaojauhetta
0,5 dl vettä
220 g pehmeää voita
0,8 dl tomusokeria

Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta vesi kattilassa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi noin 5 minuutin ajan.  Lisää sulatettu suklaa ja kaakaoseos. Laita täyte jääkaappiin jähmettymään hetkiseksi, jotta se on sopivan levittyvää.

Kokoa kakku tarjoiluvadille. Levitä pohjien väliin kerros suklaatäytettä ja sen päälle vadelmatäytettä. Levitä päällimmäisen pohjan päälle kerros suklaatäytettä. Maku paranee, kun kakku on jääkaapissa yön yli.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti