perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen. Osa I


En jaksanut miettiä etukäteen tarkasti reseptejä, joten ostin vähän mitä mieleen juolahti ja niistä sitten ateria kerrallaan mennään.

Pitkäperjantai

Lohimedaljonki, pinaatti-perunasose, haudutettua pinaattia pinjansiementen kanssa, lime-valkoviinikastike, porkkanakolikot ja sitrussalaatti.

Kahvi, tee ja sitruuna-valkosuklaamutakakku vaniljajäätelön kera.


Pitkäperjantain teemaan sopi yksinkertainen ruoka. Kaikki oli maustettu perusmauilla. Kala maistui vain kalalta. Perunamuusia tarvittiin täyttämään Onnin vatsa, koska kala ei oikein maistu. Nämä maut sopivat tosi hyvin yhteen.
Lohimedaljonki

Suolaa lohipalat tunti ennen paistamista. Paista kalaan mieluinen kypsyys molemmilta puolilta. Tarvittaessa hauduta kannen alla. Mausta limemehulla ja tuoreella tillillä.


Pinaatti-perunasose

Kuori ja lohko perunat. Laita kylmään veteen. Lisää suola heti, kun vesi kiehuu. Keitä perunat kypsiksi. Valuta vesi pois. Survo perunat puunuijalla. Lisää lämmitetty maito ja nokare voita. Vatkaa hetki sähkövatkaimella. Lisää jäiset pinaattikuutiot. Sekoittele, kunnes ne sulavat perunasoseeseen.


Haudutettu pinaatti

Kuumenna öljyä kattilassa. Lisää puolikas sipuli hyvin hienonnettuna. Kuullota hetki. Lisää huuhdotut pinaatinlehdet. Kääntele niitä ja hauduta muutama minuutti. Mausta suolalla. Paahda pinjansiemeniä toisella kuivalla pannulla. Lisää ne pinaatin päälle vasta juuri ennen tarjoilua.


Lime-valkoviinikastike

Sulata nokare voita kattilassa. Lisää puolikas sipuli hyvin hienonnettuna. Kuullota hetki. Lisää puolikkaan limen mehu ja desin verran valkoviiniä. Keitä, kunnes liemi on kiehunut kokoon, noin puoleen. Lisää kermaa. Sekoita tasaiseksi.


Porkkanakolikot

Kuori porkkana. Viipaloi kolikoiksi esim. mandoliinilla. Kuumenna kattilassa öljyä. Lisää porkkanat ja kypsennä ne. Mausta suolalla.


Sitrussalaatti

Kuori ja lohko appelsiini ja verigreippi kalvottomiksi. Ripauta hieman sokeria hedelmien päälle. Koristele esim. ohuilla purjorenkailla.


Sitruuna-valkosuklaamutakakku
Ohje on Wicked sweet kitchenistä. Suosittelen lämpimästi!

100 g valkosuklaata
100 g voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua
2,5 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa. Lisää rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja suola. Lisää munat yksitellen. Lisää myös sitruunamehu. Sekoita lopuksi taikinaan myös vehnäjauhot. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Itselläni oli käytössä halkaisijaltaan 26 cm. Siksi tästä tuli melkoisen ohut. Paista 200 asteessa 12-15 min. Kakun kuuluu jäädä tahmeaksi. Nopeaa, helppoa ja todella herkullista!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti