keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Kasvislasagne

Kasvislasagne on ollut mielessä kesäruokana jo kesäkuun alusta asti. Sitten kun ryhdyin sitä tekemään, kaapissa ei ihan kaikkia oleellisia aineksia ollut, mutta hyvää saa näköjään vähästäkin ja niinkin, ettei keitä juustokastiketta.


2 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 sipuli
rypsiöljyä
1 kesäkurpitsa
2 paprikaa
lasagnelevyjä
ruokakermaa
mozzarellaa
juustoraastetta

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota hienonnettua sipulia pari minuuttia. Lisää tomaattimurska hitaasti niin, että se pääsee kosketuksiin pohjaan. Keitä kastiketta noin puoli tuntia.

Paloittele kesäkurpitsa sentin siivuiksi. Poista paprikasta siemenet. Lohko neljään osaan. Asettele kurpitsasiivut ja paprikalohkot leivinpaperin päälle pellille. Sivele kesäkurpitsapaloille vähän öljyä. Paahda kasvikset uunissa, kunnes ne saavat kunnolla väriä. Anna jäähtyä pellillä. Irrota paprikapaloista kuoret.

Kokoa lasagne suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan rypistetyn leivinpaperin päälle. Laita pohjalle kauhallinen tomaattikastiketta. Sen päälle lasagnelevyjä. Sitten paahdettuja kasviksia, ruokakermaa ja mozzarellaa. Toista näitä kerroksia niin kauan, kunnes aineksia riittää. Päällimmäiseksi kasvisten päälle vielä juustoraastetta. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna makujen tasaantua 10 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti