tiistai 12. heinäkuuta 2016

Varhaiskaalikääryleet

Sitä saa, mitä tilaa, jos tekee itse. Näin ajattelin syntymäpäiväni aamuna. Jostain syystä olen tehnyt tällä reseptillä vain omana syntymäpäivänäni, en koskaan muulloin, ja aina saman broileriruoan kanssa (siitä resepti erikseen). Onhan tämä hyvin kesäinen ja luonnonläheinen ruoka, perusmakuja parhaimmillaan.


1 varhaiskaali

Täyte:

3 porkkanaa
2 varhaispunasipulia varsineen
kantarelleja
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl siirappia
2 tl balsamiviinietikkaa
suolaa myllystä


Koverra kaalista kanta. Keitä kaalia 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä. Irrota 12 isointa lehteä.

Kuori ja raasta porkkanat. Kuullota ne öljyssä. Lisää sipulisilppu ja kantarelleja. Mausta.

Vuole kaalinlehtien paksuinta ruotia ohuemmaksi. Nosta 1 rkl täytettä lehdelle. Taittele lehti tiiviiksi paketiksi ja nosta voideltuun vuokaan. Kypsennä 200 asteessa 45-50 minuuttia. Valele kääryleitä paistamisen aikana vedellä ohennetulla siirapilla (1:1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti