sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Vadelmakakkua Antille ja anopille

 Heinäkuun lopun tuplasynttäreillä on aina syöty mansikkakakkua. Nyt ei mansikkakausi ollut enää parhaimmillaan, joten vadelmakakku oli luonteva valinta. Enpä ole koskaan tehnyt tällaista vadelmakakkua, että aamulla olen kerännyt 3 litraa puutarhavadelmien kokoisia makeita metsävadelmia, joista olen voinut tehdä kakun miettimättä, riittävätkö marjat! Vadelmia on nyt pakastimessa 40 litraa, ja niitä saa lisääkin heti, kun jaksaa lisää kerätä.

Tämä kakku on vähäsokerinen. Jos haluat makean kakun, keitä hilloa väliin.
Taikina:

4 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
0,5 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta


Väliin ja päälle:

3 dl vispikermaa
2,5 dl rahkaa
tomusokeria
tuoreita vadelmia

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne vaahtoon siivilän läpi varovasti käännellen. Paista kakkua halkaisijaltaan 22 cm vuoassa noin 30-40 minuuttia. Pudota kakkuvuoka pöydälle noin 30 cm korkeudelta. Näin kakusta pääsee vesihöyry eikä se lässähdä. Anna jäähtyä.

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla vedellä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Mausta sokerilla. Levitä kakkupohjalle kermaseosta. Asettele pinnalle reilusti vadelmia. Toista sama kahden muun pohjan kohdalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti