tiistai 12. heinäkuuta 2016

Syntymäpäiväkakku: Mansikka-Budapest-kakku

Aika monta mansikkakakun reseptiä selasin eilen, kun vatvoin, millaisen kakun teen tänään. Ei meillä yleensä kakkuja tehdä syntymäpäiville, kun menekki on aika vähäistä, mutta nyt oli tulossa kummityttö ja pari muuta juhlavierasta. Tämä Budapest-kakku on peräisin Valiolta. Olen ilmeisesti ehtinyt heittää siivousvimmassani sen lehden jo pois. Netistä löytyi samankaltainen ohje Budapest-leivoksiin, ja siitä sitten muokkasin sellaiseksi, kuin tein tätä esikoisen rippijuhliin joku vuosi sitten.


Taikina:

5 kananmunan valkuaista
vajaa 2 dl sokeria (1)
vajaa 2 dl sokeria (2)
150 g hasselpähkinäjauhetta
2 rkl perunajauhoja


Täyte:

3,3 dl kuohukermaa
1 l tuoreita mansikoita


Lisäksi:

200 g taloussuklaata


Vatkaa valkuaiset ja sokeri (vajaa 2 dl) vaahdoksi. Lisää toinen erä sokeria vatkaten. Sekoita hasselpähkinäjauhe ja perunajauhot keskenään. Lisää ne varovasti valkuaisvaahtoon. Laita marenkiseos pursotinpusseihin. Pursota leivinpaperin päälle ympyrän muotoon aloittaen keskeltä. Tee kolme pohjaa. Paista 160 astetta noin 25 minuuttia, kunnes pinta on rapea, mutta sisus sitkeä.

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja mausta halutessasi. Paloittele mansikoita.

Aseta yksi pohja tarjoilualustalle. Sivele sen pinnalle sulatettua suklaata silikonisiveltimellä. Levitä päälle kermavaahtoa ja mansikanpaloja.

Käännä toinen marenkipohjista nurinpäin. Sivele pohjaan suklaata. Laita pohja täytetyn pohjan päälle oikeinpäin. Sivele pintaan suklaata. Levitä päälle kermavaahtoa ja mansikanpaloja.

Käännä viimeinen marenkipohjista nurinpäin. Sivele pohjaan suklaata. Laita pohja kakun päälle oikeinpäin. Koristele mansikoilla, suklaalla ja vihreillä lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti