sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Paras raparperipiirakka EVER

KESÄ = LOMA !!!!!!!!

Poikkeuksellisen väsyttävä loppukevät on nyt takana. Blogin päivitys on jäänyt lähinnä sen takia, että en ole jaksanut kuvata ruokia. Ensimmäisen lomapäivän kunniaksi tein raparperipiirakkaa uusimman Glorian ruoka ja viini -lehden (3/2016) mukaan. Parasta ikinä!! En kaivellut pakastimesta viimeisiä vadelmia tähän, mutta näinkin oli tosi hyvää. Vähän muutenkin muuttelin.


Pohja:

100 g margariinia
3 1/4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1/2 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2 dl kreikkalaista jugurttia
1 kananmuna
sitruunamehua
vaniljajauhetta


Täyte:

5 raparperin vartta


Muruseos:

40 g margariinia
1 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
ripaus suolaa

Pinnalle:

1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä


Sulata margariini. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina piirakkavuokaan.

Leikkaa raparperit paloiksi ja levitä piirakan päälle. Sekoita muruseoksen ainekset kulhossa. Ripottele muruseos pintaan. Leikkaa pistaasit veitsellä rouheeksi ja ripottele pinnalle. Paista 175 asteessa noin 45 min. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti