maanantai 31. heinäkuuta 2017

Kesän ensimmäinen mansikkakakku

Oma syntymäpäiväni hujahti reissussa ilman mansikoita. Heinäkuun seuraavat synttärit vietimme kotona, ja nyt sain ihan perusmansikkakakun pöytään. Tähän tein pohjaksi mantelikakun. Täytteenä vain kermaa, rahkaa ja mansikoita. Tämä ohje riittää noin 10:lle.


Mantelipohja:

3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria


Kostutukseen:

vettä, sitruunamehua ja tomusokeria


Täytteeksi:

2 dl rahkaa
2,5 dl Flora Vispiä
sokeria
mansikoita


Koristeluun:

mansikoita
sitruunamelissan lehtiä


Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuohkeaan vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan (halkaisijaltaan 18-20cm vuoka on sopiva; pienemmästä tulee korkeampi kakku). Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Sekoita kostutusta varten vettä, sitruunamehua ja tomusokeria. Maistele sopivan makuiseksi. Kakku on vähäsokerinen muuten. Yhteen pohjaan menee kostutusta noin 0,5 dl, jos aiot tarjota kakun pian täyttämisen jälkeen. Sivele kostutuslientä kakkupohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Mausta sokerilla maun mukaan. Tavallinen kerma on sokeritonta, Flora Vispissä on sokeria jo valmiina. Leikkaa mansikoita pieniksi kuutioiksi. Levitä kakkupohjan päälle ensin kerma-rahkaseosta ja sitten mansikoita. Laita toinen kakkupohja päälle, ja toista edelliset vaiheet. Levitä loput kermasta kakun päälle ja reunoille. Koristele pinta mansikkaviipaleilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti