maanantai 31. heinäkuuta 2017

Mustikka-jäätelökeksit

Tätä jälkiruokaa mainostettiin "rättänän viileäksi serkuksi". Ihanat ainekset loppukesän kahvipöytään! Resepti on peräisin Glorian ruoka ja viini -lehdestä 5/2017, ja siinä oli sekoitettu jäätelöön vuohenjuustoa. Itselleni se olisi passannut oikein hyvin, mutta päädyin muita kahvittelijoita ajatellen jättämään juuston pois.


Ruiskeksit:

200 g pehmeää voita
1 dl muscovadosokeria
3 dl ruisjauhoja
1,5 dl ruishiutaleita
2 tl leivinjauhetta


Mustikkahillo:

1 l mustikoita (pakastemustikat käyvät oikein hyvin)
3 rkl balsamiviinietikkaa
3 dl hillosokeria
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna


Lisäksi:

0,5 l vaniljajäätelöä


Tee hillo. Kiehauta mustikat ja etikka kattilassa. Lisää hillosokeri sekoittaen ja keitä noin 15 minuuttia. Siirrä hillo liedeltä ja anna jäähtyä puoli tuntia. Hienonna timjami hillon joukkoon.

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne voi-sokerivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Pyöritä taikinasta n. 30 palloa (reilu teelusikallinen taikinaa yhteen). Litistä pallot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä reilusti leviämisvaraa, sillä keksit leviävät uunissa melkein kuin kaurakeksit. Itse laitoin yhdelle pellille 12 keksiä. Paista keksejä uunissa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.

Levitä keksin päälle reilu teelusikallinen hilloa. Leikkaa hieman pehmenneestä jäätelöstä keksin kokoinen pala ja laita se hillon päälle. Paina toinen keksi kanneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti