maanantai 31. heinäkuuta 2017

Paahdettu kukkakaalisalaatti

Tämän salaatin idea löytyi Glorian ruoka ja viini -lehdestä 4/2016, jossa Tomi Björck esittelee herkullisia lisukkeita mm. grilliruoan seuraksi. Meillä tätä salaattia syötiin grillihampurilaisten kanssa. Kastikkeen tein aika erilaiseksi kuin alkuperäisen, jossa oli käytetty erilaisia valmiita tahnoja ja kastikkeita makua antamassa.


1 kukkakaali
1 sipuli
4 rkl oliiviöjyä
suolaa ja pippuria myllystä
persiljaa
kourallinen pistaasipähkinöitä

2 rkl seesaminsiemeniä
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl turkkilaista jugurttia
sitruunamehua


Irrota kukkakaalin nuput. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paahda sipulia ja kukkakaalia pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Mausta hyvin. Paahda pähkinöitä kuivalla pannua, ja rouhi ne karkeaksi. Lisää hakattua persiljaa. Sekoita ainekset keskenään.

Paahda seesaminsiemeniä pannulla. Varo polttamasta siemeniä. Anna jäähtyä. Murskaa siemenet huhmareessa tahnaksi. Mausta muilla aineksilla. Sekoita kastike kukkakaaliseokseen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti