maanantai 31. heinäkuuta 2017

Punajuurihummus

Tähän ruokaan pätee samat alkutekstit kuin edelliseen eli kukkakaalisalaattiin: Tomi Björckin grillilisukkeita tämäkin Glorian ruoka ja viini -lehdestä 4/2016. Tämä sopii tosi hyvin hampurilaisen täytteeksi ja yleensäkin naudanlihan kanssa. Kaapissani ollut tahini oli niin vanhaa, että paahdoin itse seesaminsiemeniä ja tein niistä huhmareessa tahnaa (ks. kukkakaalisalaatti edellä).


1 kypsä punajuuri
1 tlk käyttövalmiita kikherneitä
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl seesaminsiemeniä
suolaa ja pippuria myllystä


Paahda tai keitä punajuuri kypsäksi. Kuori se. Valuta kikherneet. Paahda seesaminsiemenet pannulla ja jauha huhmareessa tahnaksi. Soseuta punajuuri ja kikherneet oliiviöljyn kanssa sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi. Mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti