lauantai 14. maaliskuuta 2015

Linssi-punajuuri-vuohenjuustosalaatti



Pari viikkoa on mennyt ruokarintamalla hyvin perusotteilla. Selkäsärky ei todellakaan jalosta ihmistä eikä myöskään tee ihmisestä luovaa. Valoa tunnelin päässä (siis selkäsärystä kevätaurinkomigreeniin...) näkyi tänään, kun ruoanlaitto alkoi kiinnostaa. Tv-ohjelmistosta huomasin, että Rachel Khoo on jälleen ruudussa ja jaksossa olisi salaattia tarjolla. Lopulta selailin Rachelin kauniita nettisivuja pari tuntia etsien perjantai-illan syötävää. Tämä salaatti ei kiinnostanut nuorta väkeä, lähinnä tuon vuohenjuuston vuoksi, mutta ihan itseäni nyt hemmottelin. Lopulta salaatista tuli omanlainen, ja sitä tuli niin paljon, että syön sitä koko viikonlopun. En sitten jaksanut muuta uutta laittaa, mutta kaksi pellillistä pizzaa kelpasi toisille!


3 pientä punajuurta
1 dl vihreitä linssejä
suolaa, laakerinlehti, timjamia
salaattisekoitusta
1/2 tankoa vuohenvalkohomejuustoa
juoksevaa hunajaa
kourallinen pähkinöitä

Keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä ja kuori. Siivuta mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Huuhtele linssit. Keitä linssit suolalla, laakerinlehdellä ja timjamilla maustetussa vedessä kypsäksi n. 30 min. Jäähdytä.

Leikkaa juustosta reilun sentin paksuisia siivuja. Laita uunivuokaan. Valuta päälle hunajaa. Rouhi pähkinöitä ja laita myös vuokaan. Paahda uunin ylätasolla, kunnes juusto saa vähän väriä ja pähkinät paahtuvat.

Kokoa salaattiainekset tarjoiluvadille.


Tillivinegretti:

1/2 punttia tilliä
2 tl oliiviöljyä
2 tl valkoista balsamicoa
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Silppua tilli pieneksi silpuksi. Sekoita muiden ainesten kanssa. Kaada kastike salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti