sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Siken lihapullat napolilaisittain (melkein)

Viikonlopun olemme olleet Onnin kanssa kahdestaan, ja se on tarkoittanut sitä, että ruoanlaittoon eikä tiskaamiseen ole käytetty aikaa ollenkaan. Mutta sunnuntaiaamupäivä kun koitti ja asettauduin sohvalle lukemaan, alkoi tuntua oudolta. Tähän aikaan olen aina ruokaa tekemässä! Siinä se keskittyminen lukemiseen meni. Eli kuten viime viikonloppuna puhuimme, luen vain auringonlaskun jälkeen. Sitä ennen teen kotitöitä :)

Vilkaisu jääkaappiin ja sitten muistikuva Siken Ruokaa rakkaudella -kirjasta, jonka olen lukenut kannesta kanteen ties kuinka monta kertaa. Kokeilematta oli vielä nämä lihapullat, joissa on rusinoita ja pinjansiemeniä. Jotenkin on puistattanut ajatus makeista lihapullista, mutta turhaan. Onnikin oli ennakkoluuloinen, mutta totesi sitten, että tosi hyviä. Parmesaani ja valkosipuli puuttuvat meiltä alkuperäiseen reseptiin verrattuna. Ja pieniä oikomisia on tehty muutenkin, Lihapullien seuraksi tein nenäliinapastaa, josta jo kirjoitin tammikuun alussa.


Lihapullataikina:

1 sämpylä murusteltuna ilman kuorta
tilkka vettä
400 g jauhelihaa
1/2 dl persiljaa hienoksi hakattuna
1 kananmuna
suolaa ja pippuria myllystä
kourallinen rusinoita (paloittelin pienemmiksi)
kourallinen pinjansiemeniä (paloittelin pienemmiksi)
oliiviöljyä paistamiseen


Liota sämpylämurut vesitilkassa. Lisää muut ainekset. Sekoita taikina notkeaksi. Anna maistua kastikkeen tekemisen ajan.


Tomaattikastike:

oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
1 sellerinvarsi pilkottuna
1 prk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
suolaa ja pippuria myllystä
ripaus sokeria


Kuullota sipuli ja sellerinvarsi oliiviöljyssä. Lisää tomaatit ja mausteet. Keitä 15-20 min kannen alla.

Tee taikinasta lihapullia. Paista ne pannussa oliiviöljyssä. Kumoa kastikkeen sekaan, ja keitä vielä 10 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti