lauantai 28. helmikuuta 2015

Halloum-tabouleh ja jugurttikastike

Loma on lopuillaan. Viikko on mennyt hiihdon parissa hyvinkin tiiviisti sekä itse uusien suksien päällä että Falunin kisoja seuraten. Mitähän meillä on tällä viikolla syöty?

Loma sentään aloitettiin rennosti viikko sitten ystävien seurassa, ja silloin aikuisten "toinen kattaus" (nuorten kanssa ensimmäinen kattaus pizzaa) sisälsi tätä Kuningaskuluttajan veitsitestin salaattia, vähän sovellettuna, kun tuoreita yrttejä ei tähän aikaan vuodesta ole laajalla skaalalla myynnissä meilläpäin. Kuinka odotankaan, että saan kaikkea vihreää omiin ruukkuihin kasvamaan?


Halloum-tabouleh

1 dl täysjyväcouscousia
1 tl kasvisliemijauhetta
1 granaattiomena
200 g halloumjuustoa
1 punasipuli
80 g kuorellisia manteleita
1/3 tuoretta ananasta
100 g miniluumutomaatteja
1/2 pieni kukkakaali
persiljaa, rosmariinia
sitruunasuolaa
oliiviöljyä

Naputtele granaattiomenan siemenet kuorestaan. Silppua punasipuli tosi pieniksi kuutioiksi. Paloittele ananas sopiviksi suupaloiksi. Puolita tomaatit. Paloittele kukkakaali leivinpaperille pellille. Pirskota päälle oliiviöljyä, sitruunasuolaa ja rosmariinia. Sekoittele, että mausteet sekoittuvat. Pellin toiselle reunalle mahtuvat mantelit. Paahda uunissa 175 asteessa n. 10 min. Rouhi manteleita pienemmiksi. Keitä couscous paketin ohjeen mukaan kasvisliemessä. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista siinä halloumjuustosiivut. Kokoa salaatti kulhoon.


Jugurttikastike

200 g turkkilaista jugurttia
1/2 sitruunan kuori ja mehu
1/2 kurkku raastettuna ja valutettuna
korianteria, minttua, kuminaa
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Tarjoa taboulehin kastikkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti