torstai 19. helmikuuta 2015

Minimustikkapiiraat


Seuraava kokeiltava resepti Koko Suomi leipoo -kirjasta on myöskin oikein hyvä! Ihanan pehmeän makuinen ja helposti käsiteltävä murotaikinapohja. Näitä söimme juhliessamme Helmin ajokortin saamista tällä viikolla!

Murotaikina:

6 dl vehnäjauhoja
3/4 dl tomusokeria
225 g margariinia
1 1/2 kananmunaa
1 rkl kylmää vettä

Mittaa vehnäjauhot ja tomusokeri yleiskoneen teräkulhoon. Pyöräytä sekaisin. Kuutioi kylmä margariini. Lisää kuivien aineiden sekaan. Pyöräytä nopeasti murumaiseksi. Lisää kananmuna ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina levyksi leivinpaperin päälle ja kääri. Laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.


Mustikkatäyte:

0,5 l pakastemustikoita
1,5 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl voita

Sekoita kattilassa mustikat ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita maissitärkkelys ja sitruunamehu. Lisää mustikkaseokseen. Kuumenna, kunnes seos paksuuntuu selvästi. Lisää joukkoon voi ja sekoita, kunnes voi sulaa. Jätä jäähtymään. 

Täytettä tuli hyvin runsaasti. Loput eli noin 4 dl käytin Mustikka-valkosuklaamoussekakun täytteeksi ja kiilteeseen. Toimi siinäkin oikein hyvin!


Pinnalle:

kananmunaa voiteluun
ruokokidesokeria


Jaa murotaikina kahteen osaan. Kauli toinen osa 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta ympyrämuotilla (halk. n. 8 cm) 12 palaa. Aseta palat leivinpaperille ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kauli toinen puoli taikinasta 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy noin 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Puno suikaleista ristikko: pujota joka toisen suikaleen yli ja ali. Ota ristikosta hieman pohjaa suuremmalla ympyrämuotilla 12 palaa piirakoiden kansiksi.

Ota pohjat jääkaapista. Laita jokaisen pohjan päälle reilu lusikallinen täytettä, voitele pohjan reunat kananmunalla ja aseta päälle kansi. Paina kantta reunoista pohjaan kiinni. Voitele kansi kananmunalla ja ripottele päälle ruokokidesokeria. Paista piirakoita 190 asteessa noin 20 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti