perjantai 20. helmikuuta 2015

Mustikka-valkosuklaamoussekakku

Tätä kakkua tarjosin työtovereilleni nimipäiväni. Annikan Makeasta maailmasta ihastuin ystävänpäiväkakkuun, jossa oli brownie-pohja, vaniljamoussea ja mustikkakiille. Olinkin hieman ahdistuneena katsellut, kun pakastimesta näkyy jo pohja. Marjoja on mennyt talven aikana lähinnä neitokaisten smoothieihin. Ihan hieno juttu, mutta pitäisi jonkun verran jäädä ainakin vadelmia ylioppilasjuhlakakkuihin! Jääkaapissa oli rasiallinen mustikkahilloa noista edellisistä minimustikkapiiraista. Sitten keksin soveltaa Anun marjamoussekakkua, jota teimme pari viikkoa sitten, niin että tein mustikkamoussen hillosta ja kermasta. Valkosuklaamousseen käytin rahkan sijasta tuorejuustoa. Ja sitten taas Annikan kakun idealla mustikkakiille. Pitänee hankkia reunuskalvoa. Käytin voipaperia eikä tuo reuna ole tasainen eikä kaunis.


Brownie-pohja:

150 g tummaa suklaata
110 g margariinia
1,8 dl sokeria
2 kananmunaa
1,1 dl vehnäjauhoja
2 tl tummaa kaakaota
2 tl vaniljasokeria

Sulata vesihauteessa. Lisää paloiteltu margariini. Sekoita, kunnes margariini on täysin sulanut. Älä kuumenna liikaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat. Sekoita suklaa-margariiniseos varovasti joukkoon. Paista pellillä 175 asteessa n. 20 min. Anna pohjan jäähtyä. Leikkaa sitten irtopohjavuoan reunaosalla pyöreä kakkupohja. Laita leivinpaperi vuoan pohjan ja reunan väliin. Laita kakku vuokaan. Vuoraa vuoan reunat voipaperisuikaleilla.


Mustikkamousse:

5 liivatelehteä
1 dl mustikkahilloa (ks. mustikkatäyte)
3 dl kuohukermaa

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mustikkahillo. Purista liivatelehdistä vesi pois. Sulata liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä. Jäähdytä sekoitellen. Lisää liivateseos ohuena tasaisena nauhana mustikkavaahtoon hyvin sekoittaen. Kaada mousse kakkupohjan päälle. Tasoita pinta. Laita vuoka pakastimeen jäähtymään 20 minuutiksi.


Valkosuklaamousse:

150 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita valkosuklaa tuorejuuston kanssa. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää ohuena nauhana suklaa-tuorejuustoseokseen. Kääntele kermavaahto varovasti joukkoon.

Ota vuoka pakastimesta. Kaada valkosuklaamousse mustikkamoussen päälle. Tasoita pinta. Pakasta 20 minuuttia.


Mustikkakiille:

3 dl mustikkahilloa
3 liivatelehteä

Liota liivatelehdet ja sulata ne kuumaan veteen. Jäähdytä. Sekoita seos hyvin hilloon. Kaada kiille kakun päälle ja jäähdytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti