sunnuntai 1. helmikuuta 2015
Uunijuusto
Pakastimeen oli jäänyt hyvää hetkeä odottamaan kyläkaupasta kesällä ostettu ternimaito. Leivinuuni oli kuuma, jääkaappi lähes tyhjä, ja nälkä lähes kiljuva. Siispä jäinen maitokalikka kulhoon ja uuniin. Hieman pääsi juusto kypsymään liikaa, pintakin tummui aika lailla, koska unohdin uunin tarkkailun kokonaan. (Miten sekin on mahdollista nälkäisenä??) Aika lailla herkkua silti! Ensimmäiset ennakkoluuloiset tutustumiset tähän ihanaan herkkuun sain appivanhempieni luona parikymmentä vuotta sitten. Onneksi olen viime vuosina löytänyt paikan, mistä ternimaitoa saa!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Krog Roban haukiwallenbergin resepti julkaistiin uusimmassa Glorian ruoka ja viini -lehdessä (5/2016). Minä kokeilin ohjeeseen kuhaa. Nämä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti