perjantai 30. tammikuuta 2015

Vuohenjuusto-caesarsalaatti

Minulle romainesalaatin näkeminen kaupassa aloittaa syljenerityksen. Caesarsalaatti liittyy voimakkaasti kovaan nälkään. Pari kesää sitten Saariston rengastiellä matka Iniöstä Kustaviin kesti pitkään. Uutta lauttaa asennettiin saarien välille, ja istuimme autossa odottelemassa tuntikausia. Iniössä olimme syöneet lounaan, parasta halloumisalaattia koskaan, mutta jotenkin ei osannut arvioida tilannetta ja mannersuomalaiselle ei tullut mieleenkään, että ihan joka kulman takana ei ole ruokaa saatavilla. Vihdoin puoli kymmenen maissa pääsimme Kustaviin, josta löytyi grilli-ravintola. Arvata saattaa, että tuolloin eteen tuotu caesarsalaattiannos tuntuu näin jälkeenpäinkin ajateltuna taivaalliselta. Mikä uskomattominta, annos oli niin iso, ettei sitä jaksanut syödä loppuun!

Valkosipulia ei tässä talossa usein nähdä, ja siten tuntuu hassulta, että pidän niin paljon caesarsalaatista ja etenkin sen kastikkeesta. Minulle oikean tunnelman saamiseen riittää mainiosti kaupan valmis caesarsalaattikastike, jota himoitsen säännöllisesti. Tänään ilta meni kotona sairasta lasta seuraillessa. Hänelle riitti mustikkasoppa ja lakritsajäätelö. Minä taas olen ajatellut töissäkin eilisestä asti salaatteja luettuani Nannan vuohenjuustosalaatista. Tämä on sellainen kaikkea-mitä-kotoa-löytyy- salaatti. Siksi vuohenjuustokaan ei ollut ihan paistamiseen sopivaa, mutta tunnelmaan silläkin pääsi. Tästä riittää yhdelle.

romainesalaattia
paistettu broilerinfilee
2 pientä punajuurta
3 siivua vuohenjuustoa
juoksevaa hunajaa
sitruunasuolaa
oliiviöljyä
caesarsalaattikastiketta
parmesaanilastuja

Pese ja revi salaatti lautaselle. Viipaloi broilerinfilee. Kuumenna kattilassa loraus oliiviöljyä. Kypsennä punajuurilohkot siinä. Mausta suolalla. Paista vuohenjuustot varovasti. Lorauta vähän hunajaa niiden pinnalle.  Asettele kaikki ainekset lautaselle.

2 kommenttia:

  1. Kun himo yllättää, sitten on ihan pakko saada :)! Kiva kun inspiroiduit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun kuva oli niin herkullinen!! Melkein naurattaa tuo pehmeä juustomössö salaattini päällä ;)

      Poista