keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Helin mysli

Sen jälkeen, kun luin jokunen vuosi sitten kirjan Marjoja ja mascaraa, en ole kaupan mysleihin koskenut. Aluksi tein aina myslin kirjan ohjeen mukaan. Nykyisin varioin sen mukaan, mitä kotona sattuu olemaan. Kesällä piti allergiaoireiden takia jättää pähkinät pois. Nyt olen varovasti niitä taas lisäillyt. Tässä myslissä on parasta se, että se on rapeaa ja mehevää.

Tänään mysliin laitoin:
1 l kaurahiutaleita
2 dl ruisleseitä
2 dl pellavarouhetta
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl cashew-pähkinöitä
1 dl rypsiöljyä
0,5 dl juoksevaa hunajaa
1 dl kookoslastuja
1 dl kuivattuja karpaloita

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, leseet, pellavarouhe ja auringonkukansiemenet. Rouhi pähkinöitä veitsellä ja lisää muiden aineiden joukkoon. Lämmitä rypsiöljyä ja hunajaa niin, että hunaja sekoittuu öljyyn. Sekoita ainesten joukkoon. Paista uunissa 175 asteessa n. 13 min. Lisää kookoslastut ja karpalot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti