torstai 1. tammikuuta 2015

Uudenvuodenyön pizza

Kymmenen jälkeen kotiuduimme uudenvuodenjuoksusta, ja sitten alkoi yösyötävän valmistus. Vihdoinkin saan tämän erinomaisen pizzataikinareseptin siirrettyä tänne talteen. Katsoin joskus sairaana ollessani Kokin vapaapäivää, jossa canadalainen Chuck näppärästi kokkasi. Chuck's Day Off -sivuilta löysin sittemmin tämän reseptin. Tosin en nyt nostata montaa tuntia, kun on tarkoitus päästä syömään tämän vuoden puolella! Kylmässä Chuckin ohjeen mukaan 4 tuntia tai sitten lämpimässä puoli tuntia riittää.

Taikina:
5 dl lämmintä vettä
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl kuivahiivaa
1,2 l vehnäjauhoja

Sekoita kulhossa kaikki muut ainekset paitsi jauhot. Anna seisahtaa 10 minuuttia, kunnes taikina alkaa kuplia. Lisää jauhot vähitellen sekoittaen. Vaivaa n. 5 minuuttia. Kaada taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon. Peitä kulho muovikelmulla ja nostata jääkaapissa 4 tuntia tai pyyhkeen alla lämpimässä puoli tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaiseksi. Kohota. Lisää täytteet ja paista 250 asteessa n. 10 min. Meidän vakiopizzat:
1. Kasvispizza: tomaattipyreetä, juustoraastetta, tomaattisiivuja, mozzarellaa
2. Jauhelihapizza: tomaattipyreetä, juustoraastetta, ruskistettua jauhelihaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti