maanantai 19. tammikuuta 2015

Suklaamoussekakku Mirjalle


Työkaverin syntymäpäiväkahvitukseen tein kaksi kakkua. Halusin tehdä molemmat gluteenittomina ja laktoosittomina. Marian herkkupuodin sivuilta löysin suklaakakun, joka oli gluteeniton, mutta siinä oli valkosuklaata. Niinpä tein tämän tummana versiona. Käytin pääasiassa perunajauhoja, koska gluteeniton jauhoseos oli lopussa. Hyvin kelpasi. Itse odotin saavani täytteestä moussemaisemman ja kuohkeamman.


Pohja

150 g margariinia
130 g tummaa suklaata
150 g ranskankermaa
4 kananmunaa
2 dl sokeria
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl kuohukermaa


Suklaatäyte ja -kuorrutus

300 g tummaa suklaata
50 g margariinia
350 g vaniljatuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria


Sulata suklaa ja margariini vesihauteessa. Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää suklaaseos muna-sokerivaahtoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi kerma ja sekoita tasaiseksi. Paista 175 asteessa n. 40 min. Käytin irtopohjavuokaa, jonka halkaisija on 26 cm. Anna kakun jäähtyä kuvun alla ennen kumoamista.

Sekoita täytteeseen tulevaa tuorejuusto ja tomusokeri. Sulata suklaa ja margariini vesihauteessa. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.

Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Levitä kumpaan väliin 1/4 täytteestä. Levitä päälle loput täytteet. Koristele.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti