sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Paahtopaistia, kasvis-linssicouscousia ja porkkanapyreetä

Tämän sunnuntain eriskummallinen menu lähti siitä, että pakastimeen oli jäänyt paahtopaisti. Perunoita en jaksanut eilen kantaa kaupasta. Onnistunutta linssiruokaa en ollut vielä tehnyt. Kaitaliinalta sain vinkin tähän couscousiin, kasviksia siihen laitoin, mitä kaapista löysin. Eli melko normaalia kokkisotaa taas ;) Erittäin hyvää kuitenkin!

Paahtopaistin tein samalla tavalla kuin juhannuksen rippijuhliin. Olen tähän päivään asti elätellyt toiveita, että jostain löytyy ne ruokakuvat. Mutta nyt pitänee luovuttaa. Nyt kuitenkin tässä tämän päiväinen kuva paahtopaistista. Yrttejä ei ollut koristeluun...

Paahtopaisti




Kasvis-linssicouscous



1 rkl öljyä
puolikas sipuli
1 chili
1 suippopaprika
1,5 porkkanaa
1 dl punaisia linssejä
1,5 dl couscousia
juustokuminaa, korianteria, suolaa, soijakastiketta

Kuutioi sipuli pieniksi kuutioiksi, chili, paprika ja porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Keitä vettä vedenkeittimessä. Kuumenna kattilassa öljy. Kuullota kasvikset. Lisää mausteita ja linssit. Lisää kiehuvaa vettä. Kypsennä hiljalleen. Lisää couscous sekaan ja tarvittaessa kiehuvaa vettä. Anna hautua kypsäksi.


Porkkanapyree




3 isoa porkkanaa
voita
suolaa

Keitä porkkanalohkot pehmeiksi. Valuta hyvin. Lisää nokare voita ja suolaa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi.


Kastike




Huuhtele pannu lihan paistamisen jälkeen. Lisää myös uunista otetusta lihasta irronnut neste. Laita nämä kattilaan. Lisää puolikas sipuli ja loraus balsamicoetikkaa. Keitä liemi kokoon. Lisää 2 dl kermaa. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti