sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Gluteeniton siemennäkkileipä

Työtoverini toi tätä Yhteishyvän reseptillä tehtyä näkkäriä töihin, ja se oli niin hyvää, että tunnustan syöneeni sitä vähän väliä.


2 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl pellavarouhetta (alunperin siemeniä)
1 tl suolaa
2,5 dl kuumaa vettä
0,5 dl rypsiöljyä

Sekoita jauhot, siemenet ja suola kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä toinen leivinpaperi taikinan päälle ja painele tasaiseksi. Poista paperi. Kypsennä 150 asteessa noin tunti. Anna näkkärin kuivua. Taittele paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti