perjantai 11. maaliskuuta 2016

Haukikvenellit, kastike ja porkkanapyree

Säästövapaalla yksi arkipäivä hujahti aika nopeasti. Kun ei palkka juossut, päätin tehdä lounaan niistä aineksista, mitä kotoa löytyi. Ja löytyi monenlaista syötäväksi kelpaavaa (ja myös poisheitettävää..). Mies totesi kymmenen minuutin ruokatauollaan, ettei hän yleensä syö näin hyvää ruokaa lounaaksi. :) Löysin ohjeen Soppa365:stä, mutta muuttelin sitä niin, että on kai väärin sanoa kastiketta nantua-liemeksi..



Haukikvenellit:

400 g haukifileetä
1 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
loraus sitruunamehua
tilliä
1 kananmuna
2 dl ruokakermaa

Paloittele hauki paloiksi. Laita kylmät kalapalat monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi. Lisää mausteet ja kananmuna. Laita kone pyörimään. Lisää kerma ohuena nauhana. Laita kulho jääkaappiin odottamaan kvenellien keittämistä, ainakin puoleksi tunniksi.

Keitä kattilassa pari litraa vettä. Lisää kasvisliemijauhetta. Kalaliemi olisi tietysti tässä parasta, mutta kun ei ollut, niin tälläkin pärjäsi oikein hyvin. Muotoile mureketaikinasta soikeita kvenellejä kahden lusikan avulla ja keitä noin 6 minuuttia.



Kastike:

1 porkkana
2 pientä salottisipulia
oliiviöljyä
muutama tillinoksa
1,5 dl valkoviiniä
3 dl vettä
1 rkl kasvisliemijauhetta
2 dl ruokakermaa
suolaa

Paloittele porkkana ja sipulit kuutioiksi. Kuullota kasviksia öljyssä pari minuuttia. Lisää tillinoksa ja viini. Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää vettä ja kasvisliemijauhetta. Keitä noin puoli tuntia. Lisää kermaa ja suola. Maistele, että maut ovat tasapainossa.


Porkkanapyree:

4 porkkanaa
maitoa
voita
suolaa

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne maidossa kypsiksi. Soseuta. Lisää voita ja suolaa maun mukaan.


Lisäksi tein hunaja-porkkanakuutioita, punajuurilastuja ja tillifetatahnaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti