sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Palmusunnuntain lounas: pinaatti-pistaasilohi, perunapaistos ja fenkoli-appelsiini-granaattiomenansiemensalaatti

 Aurinkoinen palmusunnuntaiaamu. Minä keittiössä, muu perhe jäällä hiihtämässä. Valitsin siis perheelle herkullisen ruoan ja itselleni iltapäivähiihtelyn. Näyttää siltä, että kannatti.


700 g lohifileetä
suolaa
limettimehua
oliiviöljyä
purjoa
pinaattia
pistaasipähkinöitä

Pyyhi lohifilee paperilla kuivaksi. Ripottele pinnalle suolaa myllystä ja purista limemehua. Paista uunissa +175 asteessa noin 20 minuuttia.

Laita ruokalusikallinen öljyä pannulle. Kuullota purjorenkaita öljyssä. Lisää huuhdellut pinaatinlehdet. Hauduta vähän aikaa. Mausta suolalla. Paahda pistaasipähkinöitä kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät veitsellä.

Nosta purjo-pinaattiseos ja pähkinärouhe kypsän lohen päälle.


Kastike kalalle:

tilliä
turkkilaista jugurttia
suolaa
sokeria

Aja tilli silpuksi sauvasekoittimella. Lisää jugurtti. Mausta.


Perunapaistos:

perunoita
suolaa
mustapippuria
ruokakermaa
voita

Kuori perunat. Viipaloi perunat mandoliinilla 1 mm paksuisiksi. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka leivinpaperilla. Laita perunaviipaleet tiiviisti vuokaan ja ripottele jokaisen perunakerroksen päälle suolaa ja pippuria myllystä. Kaada päälle ruokakermaa (n. 1,5 dl riittää). Paista uunissa +200 asteessa 1,5 - 2 tuntia, kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Painele perunoita välillä tiivimmäksi. Anna paistoksen levätä hetki vuoassa. Nosta se sitten leikkuulaudalle ja leikkaa terävällä veitsellä paloiksi. Laita pari voinokaretta pinnalle sulamaan.

Salaatti:

fenkoli
2 appelsiinia
granaattiomenan siemeniä (1/4)
limemehua

Leikkaa fenkoli mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. Kuori appelsiini kalvottomaksi. Leikkaa renkaiksi. Koputtele siemenet granaattiomenan sisuksista. Asettele salaatin ainekset vadille. Pirskota vähän limemehua päälle. Laita koristeeksi fenkolin vartta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti