torstai 15. joulukuuta 2016

Helinä-keijun joulukalenteri: Jouluinen appelsiinijäätelö

Olen haaveillut jäätelökoneesta muutaman vuoden ajan. En ole halunnut ostaa pientä ja halpaa, vaan suuren ja ison, ja sille ei vaan ole nyt tilaa keittiössä. Sattuipa vastaan tulemaan pari viikkoa sitten pieni, punainen ja halpa jäätelökone, ja ostin sen yhtään miettimättä. Tämä oli ensimmäinen kokeiluni. Aika kiva laite, ja hoiti hommansa ihan hienosti. Luulenpa, että nyt alkaa himojäätelönsyöjän onnenpäivät. Tämä herkullinen resepti on Soppa365:stä. Annos on pienennetty.


1/2 vaniljatanko
2 dl täysmaitoa
2 dl vispikermaa
4 neilikkaa
4 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
1 appelsiinin kuori

Mittaa kattilaan maito ja kerma. Lisää neilikat. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet talteen. Laita tanko kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi. Nosta kattila levyltä ja seoksen maustua noin puoli tuntia. Pese appelsiini huolellisesti. Raasta kuori mahdollisimman hienoksi.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna kerma-maitoseos kiehuvaksi ja lisää vaahtoon siivilän läpi koko ajan vatkaten. Lisää vaniljatangon siemenet ja appelsiinin kuoriraaste. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna lähes kiehumispisteeseen. Jäähdytä jäätelöseosta jääkaapissa kaksi tuntia. Kaada massa jäätelökoneeseen ja sekoita jäätelöksi laitteen ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti