perjantai 2. joulukuuta 2016

Helinä-keijun joulukalenteri: Suppilovahvero-sipulipiirakka

Tämä piirakka sopii hyvin pikkujouluihin suolaiseksi tarjottavaksi. Tein ensimmäistä kertaa piirakkaa kuivatuista suppiksista. Olipa hyvää!


Taikina:

150 g margariinia
3 dl rouheista sämpyläjauhoa
0,5 tl suolaa
0,5 dl kylmää vettä


Täyte:

3 dl kuivattuja suppilovahveroita
4 isoa sipulia
oliiviöljyä
suolaa
timjamia
3 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1,5 dl juustoraastetta


Paistamiseen:

kuivattuja herneitä

Nypi margariini, suola ja jauhot muruksi. Lisää kylmä vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikinapallo muoviin ja laita jähmettymään jääkaappiin puoleksi tunniksi. Tee täyte.

Liota sieniä pienessä määrässä vettä, kunnes ne pehmenevät. Kuori ja silppua sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita öljyssä. Purista vesi pois sienistä. Silppua sienet ja lisää ne pannulle sipuleiden seuraksi. Mausta suolalla ja timjamilla. Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmunat ja osa juustoraasteesta. Mausta.

Rypistä leivinpaperi palloksi ja avaa sitten auki. Laita paperi pyöreäpohjaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kauli taikina pyöreäksi levyksi. Paina levy vuoan pohjalle. Leikkaa reunojen yli menevä taikina pois. Kaada pohjalle kuivia herneitä. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia. Poista herneet pohjalta. Levitä sieni-sipulisilppu pohjan päälle. Kaada kerma-muna-juustoseos täytteen päälle. Ripottele päälle loput juustosta. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti