lauantai 3. joulukuuta 2016

Helinä-keijun joulukalenteri: Puolukkamarmeladit

Glorian ruoka ja viini -lehden joulunumerossa 8/2009 on houkuttelevan näköisiä joulumakeisia. Tämä ohje on lehdessä lakkamarmeladille, mutta tällä kertaa halusin syvän punaisia marmeladeja. Nämä ovat helppoja tehdä.

2 dl vettä
1 1/4 tl agar agaria
2 dl sokeria
200 g jäisiä puolukoita
1/2 tl sitruunamehua

Pinnalle:
erikoishienoa sokeria


Mittaa vesi, agar agar ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Anna seoksen porista hiljalleen matalalla lämmöllä, kunnes se paksuuntuu ja lusikalla valutettaessa syntyy ohuita rihmoja (reilu puoli tuntia).

Sulata puolukat toisessa kattilassa. Painele marjat siivilän läpi.

Nosta sokeriliemi liedeltä. Sekoita puolukkamehu ja sitruunamehu liemeen. Kaada seos suorakulmaiseen puolen litran pakasterasiaan. Peitä rasia kannella ja hyydytä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Kumoa marmeladi leivinpaperille. Kuutioi paloiksi. Erottele palat toisistaan ja jätä kuivumaan huoneenlämpöön 2 tunniksi.

Pyörittele marmeladit erikoishienossa sokerissa. Jätä ne leivinpaperin päälle 2 päiväksi. Käännä marmeladit kerran kuivumisen aikana. Sokeroi tarvittaessa uudelleen. Säilytä marmeladit kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti