maanantai 12. joulukuuta 2016

Helinä-keijun joulukalenteri: Viikunasalaatti Jamie Oliverin tapaan

Käytän tuoreita viikunoita ruoassa todella harvoin. Australian Masterchefissä niitä käytetään paljon ja monenlaisissa ruoissa. Minulle viikuna on jouluinen hedelmä. Tämä Jamie Oliverin resepti on todella yksinkertainen herkkusalaatti, joka sopisi tosi hyvin bruschetan päälle. Käytin sitruunamehun sijaan balsamicoa.


3 viikunaa
1/2 palloa puhvelinmaitomozzarellaa
30 g ilmakuivattua kinkkua
basilikaa

Kastike:

2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamico-etikkaa
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Revi mozzarella ja kinkku käsin paloiksi. Paloittele viikunat. Asettele ainekset lautaselle. Lisää basilikaa. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti