tiistai 20. joulukuuta 2016

Helinä-keijun joulukalenteri: Hedelmäkakku

Hedelmäkakku on ainoa kuivakakku joulupöydässämme. Tämä kannattaa tehdä viimeistään nyt, että maut ehtivät syventyä kunnolla ennen tarjoamista. Tämä on siitä kiva kakku, että herkut voi lisätä omien mieltymysten mukaan. Ei kai tähän perinteisesti suklaapalat kuulu.


250 g margariinia
2,5 dl intiaanisokeria
4 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
100 g punaisia kirsikoita
200 g hedelmäsekoitusta
100 g hasselpähkinärouhetta
100 g tummaa suklaata
0,5 dl vettä


Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Paloittele kirsikat ja suklaa. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Lisää puolet jauhoista sekoittaen. Lisää loppuihin jauhoihin kakkuun sekoitettavat herkut. Lisää jauhoseos ja vesi sekoitellen taikinaan. Paista kakkua pitkässä kakkuvuoassa n. 45 min. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista. Kääri kakku folioon ja säilytä jääkaapissa. Kuvassa kakku on leikattu tuoreena. Leikkauspinta on kiinteämpi, kunhan maltat kakun levätä muutaman päivän tai mielellään jopa viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti