torstai 10. joulukuuta 2020

Gluteeniton saaristolaisleipä

Kokeiluversio gluteenittomasta saaristoleivästä vei ehdottomasti jatkoon! Rakenne on hiukan mureneva, mutta todella helppotekoinen leipä, joka maistui hyvältä. Tähän voisi varmaan lisätä rakennetta siemenillä. Resepti on Hannan sopasta.

5 dl gluteenitonta tummaa olutta (Kukko)
1 pss kuivahiivaa
1 rkl psylliumia
1,5 dl tummaa siirappia
2 dl pellavarouhetta
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl tattarijauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl suolaa

voiteluun:

2 rkl siirappia
2 rkl vettä


Kaada kulhoon olut, hiiva ja psyllium. Sekoita ja anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää siirappi ja kaikki kuivat aienet. Vaivaa yleiskoneella noin 5 minuuttia.

Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja siirrä taikina siihen. Anna kohota jääkaapissa yön yli.

Paista 175-asteisessa uunissa asteeseen noin 45-55 minuuttia. Sivele pari kertaa paiston loppuvaiheessa siirapin ja veden sekoituksella. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti