torstai 17. joulukuuta 2020

Helmin tyrni-juustokakku

Helmi teki tänään parhaan juustokakun, mitä olen syönyt. Resepti muotoutui niistä aineksista, mitä kaapista löytyi. Herkutteluksi meni tämäkin ilta..


Pohja:

150 g keksejä (esim. pipareita ja suolakeksejä)
75 g margariinia

Täyte:

2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa 
200 g rahkaa
1,5 dl sokeria
2 rkl tyrnihilloa
0,5 dl tyrniglögiä
5 liivatelehteä

Kiille:

1 dl tyrniglögiä
2 rkl tyrnihilloa
0,5 dl vettä
2 liivatelehteä

Pinnalle:

tyrnejä
tomusokeria
kuusenoksia


Laita 18 cm vuoan pohjalle voipaperi ja reunoille reunuskalvo. Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita tasaiseksi keksimurujen kanssa. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, rahka, sokeri ja tyrnihillo tasaiseksi seokseksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kiehauta glögi kattilassa ja sekoita pehmenneet liivatelehdet siihen. Kaada glögi-liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon samalla vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään (tai pakastimeen jos haluat saada kakun hyytymään nopeammin).

Ennen kiilteen valmistusta tarkista että kakku on hyytynyt tarpeeksi. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kiehauta muut aineet kattilassa ja sekoita pehmenneet liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetken aikaa. Kaada jäähtynyt seos kakun päälle. Ripottele pinnalle tyrnejä ja laita kakku uudelleen jääkaappiin tai pakastimeen. Koristele halutessasi ennen tarjoilua kuusenoksilla ja tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti