keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Suklaatorttu

Tällainen suolahippusilla viimeistelty suklaatorttu oli vielä kokeilematta, vaikka monta kertaa olen sellaisesta haaveillut. Yhdistin kaksi reseptiä, jotka ovat Jamie Oliverilta: pohja ja kuorrutus.


Pohja:

150 g gluteenitonta jauhoa
25 g tomusokeria
120 g margariinia
1 kananmunan keltuainen
45 ml vettä


Kuorrutus:

3 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
hyppysellinen suolahiutaleita
50 g margariinia
200 g tummaa suklaata
0,5 dl maitoa


Sekoita kulhossa jauhot ja sokeri. Nypi joukkoon margariini. Sekoita mukaan keltuainen ja vesi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjaan ja reunoille (halk. n. 26 cm). Laita päälle toinen leivinpaperi, jonka päälle kuivattuja herneitä painoksi. Jäähdytä pohjaa jääkaapissa puoli tuntia.

Paista pohjaa 180 asteessa uunissa 15 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia, kunnes pohja saa hieman väriä.

Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja suola. Kiehauta kerma. Lisää margariini kuutioina sekä rouhittu tumma suklaa. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki. Lisää maito ja sekoita. Kaada kuorrute hiukan jäähtyneenä torttupohjan päälle. Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin 2 tuntia ennen tarjoamista. Ripottele pinnalle suolahiutaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti