sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Pipari-pullabriossit

Tänään on Lucian päivä, ja ajatuksenani oli leipoa Lucianpäiväpullia. Löysin kuitenkin tällaisen Yhteishyvän reseptin, joka näytti houkuttelevalta. Tästä lähtee pellillinen herkullisia pullia pakastimeen joulun pyhiä varten ☺


Taikina:

100 g margariinia
2,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl kardemummaa
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja


Täyte:

500 g piparkakkutaikinaa
200 g appelsiinituorejuustoa


Pinnalle:

kananmunaa

Sulata margariini kattilassa. Lisää vesi. Laita nesteet kulhoon, kun lämpötila on reilut 40 astetta. Mittaa kulhoon myös kardemumma, suola ja sokeri sekä pari desiä vehnäjauhoja ja kuivahiiva. Anna koneen käydä muutama minuutti, jotta taikina saa happea. Lisää sitten loput jauhot vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina on tasaista ja irtoaa kulhon reunasta. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Kauli piparkakkutaikina samankokoiseksi ja aseta pullataikinan päälle. Levitä tuorejuusto piparkakkukerroksen päälle. Kääri taikina tiukalle rullalle. Leikkaa rullasta noin 3 senttiä paksuja kiekkoja. Laita pullakiekot paperivuokiin leikkauspinta ylös. Anna kohota 15 minuuttia. Paista pullia uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti