lauantai 19. joulukuuta 2020

Jouluinen porkkanakakku

Tämä porkkanakakun ohje on Valiolta. Kuorrutteen tein Annin hyvällä idealla, mutta vähemmällä rasvalla ja korvasin osan tuorejuustosta mascarponella.


Pohja:

250 g margariinia
2,5 dl ruokokidesokeria
3 kananmunaa
4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 rkl leivinjauhetta
5 dl hienoksi raastettua porkkanaa


Täyte ja kuorrutus:

50 g margariinia
200 g tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g mascarponea


Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot varovasti käännellen. Lisää porkkanaraaste ja sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä. 

Vatkaa margariini ja tomusokeri sekaisin. Lisää tuorejuusto ja mascarpone. Sekoita voimakkaasti vatkaten 5 minuuttia, kunnes kuorrute on kuohkeaa.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä täytettä pohjien väliin. Levitä loppuosa kakun pinnalle. Koristele esim. tyrnirouheella ja havun oksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti