perjantai 11. joulukuuta 2020

Kiireisen kaurainen pataleipä

Olipa kiva löytö tämä pikaversio pataleivästä! Leipä on kuohkeaa ja ihanaa!

3,5 dl lämmintä vettä
2 tl kuivahiivaa
1 rkl siirappia
2 dl kaurahiutaleita
1 dl kaurajauhoja
4,5 dl sämpyläjauhoja
1,5 tl suolaa

lisäksi: kannellinen 3 litran uunipata


Sekoita kulhossa vesi, kuivahiiva ja siirappi. Anna hiivan heräillä 5 minuuttia. Lisää seokseen loput ainekset sekoittaen taikina tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoita yhtään enempää kuin on tarpeellista. Nosta taikina leivinpaperin päälle ja taputtele leivän muotoon jauhojen avulla. Anna taikina nousta liinalla peitettynä 30 minuuttia.

Laita pata kylmään uuniin, ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Ota pata kuumasta uunista. Nosta taikina leivinpaperineen varovasti kuumaan pataan. Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin. Paista 30 minuuttia. Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Kumoa leipä padasta ja anna jäähtyä ritilän päällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti