perjantai 4. joulukuuta 2020

Punajuuri-carpaccio


Hävikkiviikko jatkuu niin, että mietin, mitä voisin tehdä jääkaapin punajuurista. Idea carpaccioon löytyi Suomelan sivuilta. Olisin halunnut vuohenjuustomoussesta vihreämpää, mutta nyt ei löytynyt kotoa enempää tuoreita yrttejä.

4 pientä punajuurta


Marinointikastike:

2 rkl oliiviöljyä
2 tl limemehua
2 tl sitruunabalsamicoa
suolaa
mustapippuria
timjamia


Vuohenjuustomousse:

2 rkl lusikoitavaa vuohenjuustoa
2 rkl tuoretta tilliä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl limemehua
suolaa


Päälle:

pinjansiemeniä
hunajaa
basilikaa


Pese ja harjaa punajuuret. Keitä ne puolikypsiksi. Jäähdytä hetki kylmässä vedessä. Kuori punajuuret ja siivuta ohuiksi esim. mandoliinin avulla. Laita siivut kannelliseen rasiaan. Sekoita marinointikastikkeen ainekset ja kaada punajuurien päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Mittaa moussen ainekset tasapohjaiseen kulhoon. Aja tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.

Annostele lautaselle punajuurisiivuja ja vuohenjuustomoussea. Ripottele päälle pinjansiemeniä. Valuta hunajaa. Koristele basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti