tiistai 22. joulukuuta 2020

Siemenleipä

Tällä kertaa en noudattanut anopin reseptiä kovin tarkasti. Vähän tuntuman mukaan lisäsin aineksia. Paistoin myös leipää reilusti pitempään, kun kahden tunnin paistamisen jälkeen se tuntui vähän leikkauspinnasta taikinaiselta. Hyvä, että tässäkin asiassa alkaa luottaa vaistoihinsa enemmän kuin kirjoitettuihin ohjeisiin.

Alkuperäinen ohje alla:

1. pvä:

2,5 dl leivänjuurta
1,5 litraa kylmää vettä
6 dl ruisjauhoja
3 dl pellavansiemenrouhetta (ei ollut kokonaisia, joita ohjeeseen oli merkitty)
3,5 dl auringonkukansiemeniä
1 rkl suolaa
14 dl vehnäjauhoja

Seosta seisotetaan 12-24 tuntia.


2. pvä:

0,5 l haaleaa vettä
12 dl ruisjauhoja + 2 dl vehnäjauhoja

Taikina alustetaan ja jaetaan 3-4 vuokaan (n. 1,5 l). Muista jättää taikinaa 2,5 dl seuraavaa leivontaa varten. Kohotetaan 2-6 tuntia kostean pyyhkeen alla. Paistetaan 175 asteessa 2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti